Kawasaki
Teknologi Chassis management

Ever since our first motorcycle engine in 1950, Kawasaki has been continually pursuing new technologies in the creation of our high-performance engines. Today, our models are filled with numerous original Kawasaki technological features that have evolved over our long history.A

KIPASS

KIPASS (Kawasaki Intelligent Proximity Activation Start System) er et nøkkelsystem som muliggjør aktivering av tenning og styrelås uten å ha nøkkelen i motorsykkelen.

Med den kompakte FOB-nøkkelen (bærbar startsperre) i lommen, kan KIPASS tillate føreren å aktivere sykkelens styrelås og tenning på en ekstern måte ved å nærme seg sykkelen. Når FOB-nøkkelen er nær sykkelen, blir signalet den sender ut hentet og anerkjent av KIPASS-enheten i sykkelen. I likhet med startsperre nøkkel, har hver FOB-nøkkel et unikt signal, noe som gjør dette systemet også nyttig som tyveribeskyttelse. FOB-nøkkelen kan gjenkjennes når den er i en jakkelomme, så det er ikke nødvendig for føreren å fjerne nøkkelen for å betjene sykkelens hovedbryter.

Sidevesker og tanklokk åpnes med knappen inni nøkkelsylinderen. Fordi knappen ikke kan fjernes når nøkkelfoben er utenfor rekkevidde, er nøkkelhullet aldri synlig, noe som forhindrer manipulering. Dette systemet bruker krypteringsalgoritmen "MISTY" utviklet av MITSUBISHI ELECTRIC CORPORATION.