Kawasaki
Teknologi Chassis management

Ever since our first motorcycle engine in 1950, Kawasaki has been continually pursuing new technologies in the creation of our high-performance engines. Today, our models are filled with numerous original Kawasaki technological features that have evolved over our long history.A

Smart Regulator

Smart Regulator er en svært effektiv regulator for små motorsykler, og gir mer effektiv drivstofføkonomi ved å minimere effekttap til generatoren.

Den elektriske energien som brukes til lys og drivstoffpumper, er produsert av en sykkels generator. Regulatoren tar denne kraften og opprettholder spenningen på et konstant nivå. Smart Regulatoren som Kawasaki utviklet for små motorsykler har en innebygd mikroprosessor, som muliggjør kontroll av ladefunksjonen og frontlykten. Denne kontrollen gjør at ladingen kan gjøres selv ved tomgangshastighet, når spenningen genereres på sitt laveste, (forutsatt at forholdene er standard og det er ikke brukt noe tilbehør), som overstiger muligheten til nåværende regulatorer.

I tillegg, når batteriet er fulladet, eller når gasspjeldet åpnes raskt, slår den smarte regulatoren av ladefunksjonen, og reduserer generatorens elektriske motstand umiddelbart. Dette gjør at energien som brukes til å kjøre generatoren, blir spart - vanligvis et stort tap, spesielt for en liten motor. Ved å minimere energitap bidrar Smart Regulator til økt drivstoffeffektivitet.