Nyhetsbrev

Kawasaki offisielle nyhetsbrev

16 August 2023 70 år med Kawasaki motorsykler

I september feirer Kawasaki 70 år med produksjon av motorsykler. Kawasaki begynte i motorsykkelbransjen allerede i 1953 med lanseringen av motorsykkelmotoren KE-1. Kawasaki har oppnådd store prestasjoner og skapt mange legender, men for de som kjenner historien ble ikke starten en enkel reise …


Etter slutten av andre verdenskrig produserte Kawasaki motorsykkelmotorer under navnet "Kawasaki Machine Works." Siden 1973 har Kawasaki brukt slagordet «Let the good times roll», og fortsetter å dele sin filosofi, "Fun to ride", med kunder over hele verden. I dag selges Kawasaki-motorsykler i mer enn 90 land og regioner.

Som nevnt, Kawasakis vei til suksess innen motorsykkelindustrien, som begynte med lanseringen av motorsykkelmotoren KE-1 i 1953, var ikke en enkel reise. Det ble gjort flere forsøk på å øke salget. Dette inkluderte et samarbeid med handelshus for å utvide til utenlandske markeder, i tillegg til en forretningsallianse og påfølgende sammenslåing med Meguro Manufacturing Company. Imidlertid mislyktes denne satsningen med å produsere de salgsresultater som Kawasaki-fabrikken i Japan hadde håpet på.

Det ble da besluttet at direktesalg til forhandlere ville være en bedre forretningsmodell. I 1966 ble American Kawasaki Motors (USA) etablert. Kawasakis virksomhet i USA begynte med bare 10 ansatte og de vedtok en innovativ politikk med fokus på "lokal tilhørighet". Etter hvert utviklet de motorsykler som Kawasaki A1 Samurai 250, Kawasaki H1 500 Mach III og ikoniske Kawasaki Z1 900 for det amerikanske markedet. Kawasaki USA lanserte tidlig en ny type salgspolitikk rettet mot vekst som inkluderte bransjens første modellårssystem. Kawasaki arbeidet også for å styrke forholdet til forhandlere ved å opprette filialer i hver region av USA, og dermed sikre sin posisjon i det amerikanske markedet.

I 1974 investerte Kawasaki 20 millioner dollar for å bygge et produksjonsanlegg i Lincoln, Nebraska, i tråd med overgangen til flytende valutakurs i USA. Faktisk ble Kawasakis anlegg i Lincoln det første anlegget som ble bygget av noe japansk bil- eller motorsykkelprodusent i USA. Det er Kawasakis hovedanlegg utenfor Japan den dag i dag. Det er der alle Kawasaki Jet Ski, ATV og UTV fortsatt produseres.

Kawasaki begynte fullskala produksjon av motorsykler for over et halvt århundre siden. Den første Kawasaki-motorsykkelmotoren ble designet basert på teknisk kunnskap hentet fra utviklingen og produksjonen av flymotorer. Kawasakis inntreden i motorsykkelindustrien ble drevet av selskapets konstante ønske for å utvikle nye teknologier.

Mange nye Kawasaki-modeller som er blitt introdusert gjennom årene, har bidratt til å forme markedet og har skapt varige legender basert på deres unike ingeniørkunst, ytelse, design og kjøreglede. I fremtiden forplikter Kawasaki Motors, Ltd. seg til å opprettholde og videreutvikle disse styrkene ved hjelp av både forbrenningsmotorer og ny teknologi som EL og hybrid. Noe som utvilsomt vil føre til at nye legender blir skapt og nye milepeler oppnådd.